Werkruimten zijn er in alle soorten en maten. Heeft u een klein budget en wilt u toch een aparte werkruimte, dan is wellicht een flexwerkplek, oftewel coworking iets voor u. Op het internet vindt u een uitgebreid aanbod hierin, uit te breiden met allerlei extra faciliteiten zoals vergaderruimtes en secretariële diensten.

Daarnaast loont het de moeite om te zoeken naar bedrijfsruimtes van woningcorporaties. Deze zijn vaak goedkoper dan ruimtes van commerciële partijen en kunnen op verrassend leuke locaties staan.

Zoekt u naar een goedkope winkelruimte, dan bent u vast al bekend met het fenomeen pop up store. Deze bieden tijdelijke en semipermanente winkelruimte, vaak in druk bezochte gebieden voor een schappelijke prijs.

Een andere goedkope oplossing kan zijn om zich te vestigen in een (tijdelijke) antikraak bedrijfsruimte. Het internet wemelt van de aanbieders hierin, met een ruim en zeer betaalbaar aanbod in bedrijfsruimtes, opslag, kantoorunits en atelierruimtes. Deze zijn vaak voor meerdere jaren te huren.

Net iets duurder, maar vaak nog steeds betaalbaar zijn bedrijfsverzamelgebouwen, waar u een eigen kantoor huurt en gebruik maakt van gezamenlijke voorzieningen zoals een vergaderruimte, toilet en keuken.

Zoekt u alleen een goedkope opslag, overweeg dan het huren van een garagebox van een particulier. Vaak vele malen goedkoper dan het zakelijk alternatief. Sta uiteraard stil bij de bewaking van uw goederen en beknibbel niet op een goed functionerend beveiligingssysteem.